Cattery Glidelas

Noorse boskatten

En dan het andere "project" Het staat er al weer een tijdje maar ik vind het leuk om aan iedereen te laten zien en misschien krijgen we er nog ideen van. Men neme een rioolpijp: (liefst een die gebruikt is voor zandstralen)

Ton0789 

Maak er gaten in verdeeld over de lengte, deze is ongeveer 1.50 meter. Ze hoeven niet onder elkaar, ze kunnen ook schuin oplopend maar ik vond dit wel mooi. Dan zoek je tapijt uit, ik heb gekozen voor dezelfde als waar ik 2 vloerkleden van heb liggen. Dan blijft het geheel rustig (in het oerwoud van palen ;-) hier). Zorg wel dat de achterkant (de rug van het tapijt) te lijmen is. Wij hebben gekozen voor lijm uit een spuitbus van een heel bekend merk. Ohhhh ja, zorg dat de bovenkant en onderkant van de pijp echt horizontaal zijn anders gaat hij wiebelen. Op de plaatsen waar de ligplankjes komen hebben we bouten verzonken.

Ton0905

Links zie je dat het tapijt net op de pijp gelijmd is.
De pijp staat eerst rechtop, je spuit de lijm er op en moet een paar uur wachten voor je het tapijt mag plakken.
Dit doe je door de pijp op de grond te leggen en het tapijt tegen de pijp aan te drukken.
Dan rol je de pijp over het tapijt heen.
Zit alles strak dan even een paar uur met spanbanden de boel aandrukken.
Ondertussen kun je de gaten als sterren in het tapijt snijden op de plekken waar de gaten al in de pijp zitten.
Je had natuurlijk al ronde planken gemaakt die in de pijp passen en ondertussen kun je van hetzelfde (of ander) tapijt rondjes snijden.

  Ton0908k

Ton0911kVoor je het  tapijt aan de bovenkant omslaat en vastlijmt  moet je eerst de plankjes er un hebben gelegd.
De tapijtrondjes binnen hebben we niet vast gelijmd. Mochten ze er ooit in spugen kan je die rondje er zo uit halen en even onde de kraan afspoelen of vervangen. Altijd handig met katten.

ton0922w ton0923w

Ton-Cas932k ton-Cas0933k