Cattery Glidelas

Noorse boskatten

Iedere katteneigenaar kent het wel die geen kattenluikje naar buiten heeft (maar natuurlijk wel een afgeschermde tuin heeft of een ren) De kat wil er uit, je doet de deur/pui open, de kat twijfelt, draait zich om en wil weer naar binnen. Je zit net maar staat weer op, doet de deur/pui open om ze binnen te laten. Ja doeiiiiii denkt de kat, ik blijf buiten, dus je kunt de deur weer dicht doen. Zit je net lekker, met misschien een andere kat op schoot, wil de kat toch maar weer naar binnen. Oke, je staat weer op, doet de deur open en de kat stormt naar binnen, beledigd kijken waarom dat nou zo lang moest duren. Misschien wil de volgende kat dan wel naar buiten maar meestal wachten ze even tot je zit. Herkennen jullie dit?   Dit idee heb ik bij een vriendin thuis gezien, ik ben ze nog steeds dankbaar. Dank Anne en Els Roskam. En Ron voor het maken.

Werkt ook goed zomers tegen muggen en vliegen en ander ongedierte. Vind je het binnen nou te donker worden kun je altijd plexi-glas of iets dergelijks in de bovenkant maken of een paar gaten die er uit zien als kattenluikjes? (met witte randjes beschildert)

schuifpui3098

Hier hebben we Noorse boskatten en af en toe is er ook nog eens een poes zwanger dus hebben we gekozen voor een groot luik van Staywell

schuifpui4-3100

Een die je ook op slot kan doen op verschillende manieren, bijv. wel naar binnen - niet meer naar buiten, of........... wel naar buiten en niet (meer) naar binnen Of gewoon helemaal op slot   Omdat dit een groot luik is (29 cm breed) moest de plank ook breed worden. De gangbare planken die je bij de bouwmarkten kan kopen zijn 2 meter hoog, een schuifpui of deuropening is 2.05m. We hebben rabat vloerdelen genomen en deze aan/in elkaar gelijmd tot we een plank hadden waar het kattenluik in past. Daarna de plank een paar maal lakken (of verven) omdat het weleens kan regenen in Nederland. Toen het gat volgens de mal (uit het doosje van het luik) in de plank op een goede hoogte uitgezaagd. Luik vastgeschoeft. En gaten voor het slot uit gebeiteld. Handvat geplaatst.

schuifpui2-3091